XARXA

Perquè la intercooperació és un dels pilars de l'ESS, des del Cercle treballem amb altres agents del territori per fer créixer l’economia social a l’Empordà

Col·laboració amb la Diputació de Girona

Projecte #ESSAcompanyament. Aquest programa consisteix en vint hores d’acompanyament de personal expert per a iniciatives o entitats de l’economia social. Aquestes accions de suport a l’emprenedoria social s’emmarquen en el programa #CoCreix, impulsat pel servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, que té com a objectiu principal l’impuls dels projectes empresarials de la demarcació, així com la dinamització econòmica i el foment de l’autoocupació.

A l’Empordà la cooperativa Som Mobilitat està acompanyant a l’Associació Sos3 a desenvolupar la seva idea de negoci per aconseguir que la iniciativa sigui viable posant molt èmfasi en la participació de la base social del projecte. Per altra banda la cooperativa L’Arada està ajudant a l’equip promotor de l’escorxador municipal de l’Armentera a transformar-se en cooperativa de serveis i aconseguir la viabilitat de l’equipament que doni resposta a les necessitats de petits ramaders i carnissers del territori.

Col·laboració amb administracions locals i comarcals

Facilitem eines a aquells municipis que volen implementar mesures d’economia social en el seu dia a dia. Realitzem formacions sobre com introduir clàusules de contractació pública responsable en les contractacions administratives, acompanyem i asessorem aquells municipis que volen formar part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social, recolzem aquells municipis que volen visibilitzar iniciatives d’economia social organitzant fires o altres tipus de jornades, etc.

Col·laboració amb altres entitats de l'ESS

Col·laborem amb altres entitats de l’economia social que treballen a nivell de país. Actualment estem ajudant a crear una XES local a l’Empordà, oferim assessoraments en model d’habitatge cooperatiu de la mà de la cooperativa Sostre Cívic, i comptem amb la col·laboració de moltes altres entitats per accions i esdeveniments puntuals.

Formem part de la XAC

Com a part de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, el Cercle Empordà forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius.