RECURSOS

Us compartim recursos que us poden servir per a desenvolupar el vostre projecte Social i Solidari:

Càpsules formatives sobre l'ESS

L'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines ofereix una formació online, oberta i gratuita sobre l'Economia Social i Solidària. Són 6 vídeos que parlen de temes clau a tenir en conte si es vol crear un projecte emmarcat dins l'ESS.

 

Les protagonistes de les diferents cooperatives que han participat expliquen en primera persona la seva experiència, i expertes en acompanyament en el desenvolupament de projectes de l'Economia Social i solidària hi posen el marc teòric.

La cooperativa Txarango, que participa a les càpsules, ens va cedir la cançó 'Músic de Carrer' i nosaltres vam fer la versió i el videoclip #SócSocialiSolidària.

Recursos per desenvolupar la teva iniciativa d'ESS
Canvas social de Reas Aragó. Una eina per desenvolupar una idea de projecte
Captura de pantalla 2020-03-28 a les 20.

El Canvas és una eina interessant per a desenvolupar la idea de projecte. Es tracta d’una plantilla de gestió estratègica per al desenvolupament de nous models de negoci o per a documentar negocis existents. És una gràfic audiovisual que permet traballar en profunditat i de manera relacionada les dimensions fonamentals de la idea de projecte. També facilita la presentació pública del projecte i poder-lo contrastar.

 

El Canvas va ser proposat per Alexander Osterwalder [The Business Model Canvas nonlinearthinking.typepad.com, July 05, 2008. Accessed Feb 25, 2010.] sobre la base del seu treball anterior sobre Ontología del model de negoci [ The Business Model Ontology - A Proposition In A Design Science Approach. PhD thesis University of Lausanne ]. Desde la publicació de la obra de Osterwalder al 2008, han aparegut noves adaptacions.

Eines per fer el Pla d’empresa de la teva cooperativa (FCTC)
Captura de pantalla 2020-04-19 a les 21.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, posa al vostre abast una eina online que us ajudarà a crear el vostre pla d'empresa, fer-ne seguiment i compartir el resultat amb les persones sòcies i col·laboradores del vostre projecte. L'eina acompanya la col·lecció 'Fem una cooperativa' que proposa guies sectorials en sis àmbits econòmics diferents i una de genèrica. 

Guia-resum per el·laborar el teu pla d'empresa

Hem el·laborat una guia resum per facilitar la presentació de projectes de la iniciativa 'Cooperar és de savis', que estem portant a terme amb l'ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Aquest resum d'un pla d'empresa us pot ajudar a posar en ordre les idees del vostre projecte!