RECURSOS

Us compartim recursos que us poden servir per a desenvolupar el vostre projecte Social i Solidari:

Càpsules formatives sobre l'ESS

L'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines ofereix una formació online, oberta i gratuita sobre l'Economia Social i Solidària. Són 6 vídeos que parlen de temes clau a tenir en conte si es vol crear un projecte emmarcat dins l'ESS.

 

Les protagonistes de les diferents cooperatives que han participat expliquen en primera persona la seva experiència, i expertes en acompanyament en el desenvolupament de projectes de l'Economia Social i solidària hi posen el marc teòric.

La cooperativa Txarango, que participa a les càpsules, ens va cedir la cançó 'Músic de Carrer' i nosaltres vam fer la versió i el videoclip #SócSocialiSolidària.

Recursos per desenvolupar la teva iniciativa d'ESS
Canvas social de Reas Aragó. Una eina per desenvolupar una idea de projecte

El Canvas és una eina interessant per a desenvolupar la idea de projecte. Es tracta d’una plantilla de gestió estratègica per al desenvolupament de nous models de negoci o per a documentar negocis existents. És una gràfic audiovisual que permet traballar en profunditat i de manera relacionada les dimensions fonamentals de la idea de projecte. També facilita la presentació pública del projecte i poder-lo contrastar.

 

El Canvas va ser proposat per Alexander Osterwalder [The Business Model Canvas nonlinearthinking.typepad.com, July 05, 2008. Accessed Feb 25, 2010.] sobre la base del seu treball anterior sobre Ontología del model de negoci [ The Business Model Ontology - A Proposition In A Design Science Approach. PhD thesis University of Lausanne ]. Desde la publicació de la obra de Osterwalder al 2008, han aparegut noves adaptacions.

Eines per fer el Pla d’empresa de la teva cooperativa (FCTC)

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, posa al vostre abast una eina online que us ajudarà a crear el vostre pla d'empresa, fer-ne seguiment i compartir el resultat amb les persones sòcies i col·laboradores del vostre projecte. L'eina acompanya la col·lecció 'Fem una cooperativa' que proposa guies sectorials en sis àmbits econòmics diferents i una de genèrica. 

Guia-resum per el·laborar el teu pla d'empresa

Hem el·laborat una guia resum per facilitar la presentació de projectes de la iniciativa 'Cooperar és de savis', que estem portant a terme amb l'ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Aquest resum d'un pla d'empresa us pot ajudar a posar en ordre les idees del vostre projecte!