ESS A L'EMPORDÀ

L'EMPORDÀ, un territori marcat per l'Economia Social i Solidària

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.34.41.png

Us imagineu com el territori pot influenciar en la societat que l'habita? I com la societat decideix de quina manera es relaciona amb el territori?

Presentem la introducció a 'L'Empordà, un territori marcat per l'Economia Social i Solidària'. Un conjunt de vídeos que anirem presentant durant els propers dies i amb els que podrem aprendre com les condicions del territori i la societat que l'habita ha format l' #Empordà que avui tenim. També veurem com l' #EconomiaSocial ha sigut i encara és una manera de treballar per cuidar el territori i fer front a les adversitats de manera col·lectiva.

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, Ajuntament de Palafrugell, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Museu de la Pesca de Palamós, XES Empordà i Modern City Limits. 

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.36.05.png

El mar és el que primer ens ve al cap quan parlem de l’ #Empordà . El mar... immens, incert, amigable i problemàtic alhora ha fet que els empordanesos s’hi relacionin amb cura i respecte. Anem a veure doncs, com és i ha sigut #ViureDelMar i com tenir aquest recurs tant a la vora ha condicionat la forma de vida i de relacionar-se en el territori litoral.

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, Museu de la Pesca de Palamós, Galp Costa Brava, Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà i Modern City Limits.

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.35.27.png

Les Gavarres ocupen una gran part de l’ #Empordà i durant molt temps els seus habitants s’hi han situat a prop per aprofitar-ne els recursos. Condicionant la seva vida en funció d’allò que el bosc els hi proporcionava, cuidant-lo i fent d’ell una part molt important per #ViureDelBosc

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ajuntament de La Bisbal de l'Empordà, Museu del Suro de Palafrugell, Sandra Bisbe, Bosquerols, Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà, Arxiu Comarcal del Baix Empordà i Modern City Limits.

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.35.46.png

L’agricultura ha sigut, i continua sent, una de les formes d’economia més potents a l’ #Empordà . La revolució que es va generar entorn aquest sector va marcar un abans i un després en la manera de #ViureDelCamp

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, Celler Mas Molla, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Ajuntament de La Bisbal d'Empordà, Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà, Arxiu Comarcal del Baix Empordà i Modern City Limits.

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.35.03.png

La transhumància va ser durant molt de temps el nexe d'unió de l’ #Empordà amb els territoris colindants. Els camins amb marc legal propi i els acords amb els propietaris dels terrenys eren un factor molt important per poder viure de la ramaderia que cuidava el territori, però l'augment de la població i la demanda de carn canvia la manera de #ViureAmElsAnimals . Per sort tenim iniciatives al voltant que es preocupen pel territori i pel benestar animal.

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, XES Empordà, Projecte Dúnia, Pasturabosc, Llavora ECO, MUDA Vedella d'Agullana, Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà, Arxiu Comarcal del Baix Empordà i Modern City Limits.

Captura de pantalla 2021-09-24 a les 12.36.21.png

Locals socials, ateneus, casinos, cooperatives de consum, societats d'assegurances mútues... L’àmbit social i recreatiu va ser un factor molt important per la societat i va transformar la seva manera de #ViureiConviure

Gràcies per fer possible aquest capítol a: Tretze Cultura, Ajuntament de Palafrugell, Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ajuntament de Palamós, XES Empordà, Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà i Modern City Limits.